Risken för mutor & korruption i den offentliga verksamheten har ökat de senaste åren. Flera fall av korruption har avslöjats. Frågan är var riskerna är störst och hur det uppstår? Att öka kunskap och främja arbete mot korruption blir allt viktigare och arbetet mot att minimera korruption har intensifierats – dock återstår mycket fortfarande!
Viktiga parametrar för att minimera och eliminera korruption är hög riskmedvetenhet och transparens samt att organisationen har sund etik och värdegrund att stå på. Här är konferensen som tar upp dessa frågor, bland annat Lotta Rydström från Transparency International, Magnus Lindahl från PwC Forensic Services och Richard Johansson från Vårdföretagarna berättar om sina erfarenheter och expertis.
Dessutom delger myndigheter och kommuner hur de arbetar strategiskt och vilka rutiner de använder för att minimera förekomsten av brott och oönskat beteende. Bland annat berättar Försäkringskassan, Konkurrensverket, Knivsta kommun och Arbetsförmedlingen hur de aktivt arbetar med dessa frågor.
Mutor och korruptionen är kostsamt, både avseende ekonomiska skador och långvariga förtroendeskador. Det gäller att arbeta proaktiv och skapa rutiner för att upptäcka och identifiera riskområden. En av de största riskerna sker i inköp- & upphandlingsfasen och här får du lyssna till flera experter på området när de ger sina råd hur arbetet kan organiseras.
Anmäl dig redan i dag till årets viktigaste mötesplats där du har möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter med kollegor i branschen, beslutsfattare och ledande experter. Varmt välkommen i december!
(Plats meddelas senare.)