Fördelningen av Covid 19-vaccinet har skilt sig väsentligt mellan olika länder. I kampen för att minska smittan och skadeverkningar för världens befolkning behöver alla länder hjälpas åt. Hur kan Sverige bidra till att andra länder får tillgång till vaccin? Och vad görs för att följa upp att biståndet hamnar i rätt händer?
Den 17 december träder den nya visselblåsarlagen i kraft. Men är den tillräcklig för att fler ska våga larma? Vi har bjudit in en prisbelönt visselblåsare som verkligen upplevt konsekvenser av att slå larm.
Bolag gör allt mer för att förhindra korruptionsrisker. Samtidigt fortsätter rapporter om oegentligheter att rullas ut i tidningarna. Hur kan företag arbeta konkret för att minska riskerna? Och kan företag verka på komplexa marknader utan att bidra till korrupta ageranden?
Välkommen till ett fysiskt halvdagsseminarium med möjlighet till digitalt deltagande där dessa ämnen diskuteras. Seminariet hålls delvis på svenska, delvis engelska. Anmäl dig senast den 7 december. Kaffe och registrering från kl. 08.30. Begränsat antal platser på plats. Du kommer att få ett separat mejl med bekräftelse om du fått en plats dagarna innan seminariet. Länken för digitalt deltagande skickas ut dagen innan seminariet.
Inledande intervju med Jóhannes Stefánsson, prisbelönt visselblåsare som hotats och förgiftats på grund av sitt avslöjande i de så kallade Fishrot Files.
– Erna Zelmin, generaldirektör, Arbetsmiljöverket
– In-Anna Knutsdotter, interncontroller visselblåsarfunktion, Göteborgs stad
– Nils Hanson, frilansjournalist, fd. chef Uppdrag Granskning, SVT
– Daniel Taube, Chief Ethics & Compliance Officer, SKF
– Johanna Raynal, Director of ESG, Swedfund
– Ulrika Wester, VP Ethics & Compliance, Skanska AB
– Anna Mia Ekström, klinisk professor i global infektionsepidemiologi, Karolinska Institutet
– Chibamba Wesley, Executive Director, Transparency International Zambia
– Jonathan Cushing, Head of Global Health, Transparency International
Moderatorer under dagen är Hayaat Ibrahim, generalsekreterare, Institutet Mot Mutor och Ulrik Åshuvud, ordförande, Transparency International Sverige.