Mutor – var går gränsen
Almega Sturegatan 11, StockholmHelena Sundén, Generalsekreterare, Institutet Mot Mutor var och föreläste kring ämnet mutor hos Sveriges ManagementKonsulter.
Helena Sundén, Generalsekreterare, Institutet Mot Mutor var och föreläste kring ämnet mutor hos Sveriges ManagementKonsulter.
Organiserad brottslighet är ett gissel för samhällsutvecklingen och det finns indikationer på att den ökar i omfattning. Lars Korsell, forsknings- och utredningsråd, Brå presenterade rapporten: Kriminella som infiltrerar företag. Andreas Åström, kommunikationschef Stockholms Handelskammare redovisade resultatet från deras rapport:Brottsplats Stockholm, kriminaliteten hämmar affärerna. Helena Sundén, generalsekreterare Institutet Mot Mutor var moderator.
Var går egentligen gräsen för vad som är tillåtet utifrån aspekten korruption? När kan en förmån bli en muta och hur ska vi tänka för att hålla oss inom ramen för vad som är tillåtet. Vid seminariet får vi också en beskrivning av korruptionsläget i Sverige, vad vi ska vara uppmärksamma på och hur vi... View Article
Den praktiska tillämpningen av ÖMK
Hur vanligt är egentligen mutor och korruption i Sverige, vad ska vi vara uppmärksamma på och var går gränsen för vad som är tillåtet? Vilken etisk kompetens har vi och vilken infrastruktur behöver vi ha på plats?
Helena Sundén, generalsekreterare Institutet Mot Mutor, är en av lärarna på FAR Akademi Controllerutbildning. Utbildningen fortsätter under hösten 2016 och riktar sig till dig som är controller eller som arbetar med controllerliknande uppgifter. För att läsa mer om utbildningen, klicka här.
Vi hade en eftermiddag med intressanta talare och deltagare som minglade och diskuterade korruptionsfrågor med varandra. Talare var; Charlotta Friborg, Chefredaktör,VD och ansvarig utgivare, Upsala Nya Tidning Dan Brännström, Generalsekreterare, FAR Lin Lerpold, tf Professor, Handelshögskolan Stockholm, Chef, Mistra Center for Sustainable Markets Peter Wåström, VD, Koncernchef, NCC
De nya straffbestämmelserna om mutbrott har gällt sedan 2012. JuristPanelens expert Lena Seratelius från Advokatfirman ReklamJuridik och Helena Sundén, Generalsekreteraren på Institutet mot Mutor, gick igenom regelverket, med särskilt fokus på gränsdragningen mellan en otillåten beteendepåverkande förmån och en tillåten relationsfrämjande (attitydpåverkande) förmån.
Styrelseakademin, Skåne, anordnade ett kvällsseminarium kring ämnet mutor. Inbjuden föreläsare var Helena Sundén, generalsekreterare, Institutet Mot Mutor
Helena Sundén, generalsekreterare, Institutet Mot Mutor deltar i en paneldebatt arrangerad av Offentliga affärer.