Demokratin och den undersökande journalistikens överlevnad
Sveriges Radio, Studio 4 StockholmDemokratin och den undersökande journalistikens överlevnad
Demokratin och den undersökande journalistikens överlevnad
Förekommer det mutor i svenskt näringsliv? Den senaste tiden har det talats en hel del om mutor i svensk media. Men hur vanligt förekommande är mutor och användning av andra otillåtna förmåner egentligen i svenskt näringsliv och samhälle? Vad skall vi vara vaksamma mot och vad gör vi om vi själva eller våra organisationer... View Article
Helena Sundén, generalsekreterare Institutet Mot Mutor, är en av lärarna på FAR Akademi Controllerutbildning. Utbildningen vänder sig till företagsekonomer. För att läsa mer om utbildningen, klicka här.
"Hotet inifrån" Klimatet för företag hårdnar alltmer. Förutom externa faktorer utsätts företag i ökad omfattning för hot mot företagens fortlevnad inifrån den egna organisationen. Mutor, konkurrensstridigt beteende, förskingringar m.m. utfört av anställda inom organisationen riskerar att drabba företaget hårt och stora aktieägarvärden kan gå förlorade. Vilka förebyggande åtgärder kan företagen vidta i form av tydliga... View Article
Mannheimer Swartling, Göteborg bjöd in till ett seminarium, den 6 april 2016, om den nya överenskommelsen mellan aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen.
Helena Sundén, Generalsekreterare, Institutet Mot Mutor var och föreläste kring ämnet mutor hos Sveriges ManagementKonsulter.
Organiserad brottslighet är ett gissel för samhällsutvecklingen och det finns indikationer på att den ökar i omfattning. Lars Korsell, forsknings- och utredningsråd, Brå presenterade rapporten: Kriminella som infiltrerar företag. Andreas Åström, kommunikationschef Stockholms Handelskammare redovisade resultatet från deras rapport:Brottsplats Stockholm, kriminaliteten hämmar affärerna. Helena Sundén, generalsekreterare Institutet Mot Mutor var moderator.
Var går egentligen gräsen för vad som är tillåtet utifrån aspekten korruption? När kan en förmån bli en muta och hur ska vi tänka för att hålla oss inom ramen för vad som är tillåtet. Vid seminariet får vi också en beskrivning av korruptionsläget i Sverige, vad vi ska vara uppmärksamma på och hur vi... View Article
Den praktiska tillämpningen av ÖMK
Hur vanligt är egentligen mutor och korruption i Sverige, vad ska vi vara uppmärksamma på och var går gränsen för vad som är tillåtet? Vilken etisk kompetens har vi och vilken infrastruktur behöver vi ha på plats?